Brodera julkort

Vi bombar på med lite mönster till broderade julkort. Det verkar det i alla fall vara många av er bloggläsare som är på jakt efter. Och min erfarenhet är att det är många som gläds över att någon lagt den tiden på en broderad julhälsning. 


Här kan ni ladda ned en ”e-bok” med sex korsstygnsmönster.

Järnek är ju så snyggt och något av det juligaste jag kan tänka mig (kan ha med de mängder av engelska barn och ungdomsböcker jag läste i mitt tidiga läsliv). Blir snyggt både i korsstygn och i fria sömsätt. Här hittar ni ett utförligt korsstygnsmönster (med såväl fram och baksida inte ofta man får se det). Här hittar ni ett mönster om ni inte vill sy er järnek i korsstygn.

Ett till mönster för fribrodöser. Kanske lite väl tidskrävande för julkort, men håller man sig till stjälkstygn borde det gå ganska snabbt. Fint och stämningsfullt mönster i alla fall. 

Folk som gör korsstygnsmönster och som dessutom bjuder på dem verkar göra dessa i massor. 

Drivor av korsstygnsmönster, på den här sajten finns det gott om den varan, ni får navigera runt lite, bara julmönster är uppdelade i många olika kategorier. Är det tal om drivor av gratismönster för korsstygn går det inte att gena förbi Gazette (även om jag tipsat om den korsstygnsbloggen tidigare) – fina mönster i gigantiska mängder. Många passar för julkortssömnad andra är lite mer tidskrävande, men bloggen är ett sant nöje. 

Själva poängen med mönster som passar för julkort är väl att de är både charmiga och går snabbt att sy och det måste vi väl ge den här lilla korsstygnsängeln

Här finns en fin samling av små och snygga korsstygnsmönster. Jag tror att det är gjort för julklappsetiketter, men skulle bli jättesnygga julkort. 

Det här är ett så himla fint motiv. Jag hittar inget mönster, men den som är sugen får se det som inspiration och själv ta fram ett rutat block och konstruera ett eget mönster. 

Och till sist det här vintermotivet från the Flossbox. Även det ett gratismönster i korsstygn. 

Förra veckan tipsade jag om dessa geometriska julmönster som lämpar sig alldeles alldeles utmärkt för julkort. 


Och här finns tipsen på julkortsmönster som jag satte ihop i fjol. 

Det här är nog det grundligaste inlägg jag gjort om att brodera julkort. Slit det med hälsan, klipp ut och spara och så vidare …

Annonser

2 thoughts on “Brodera julkort

  1. Ping: Julen är korsstygnens högtid | broderamera

  2. Ping: Broderade julkort och ömse material | broderamera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s